Loading...
DEN BOSCH – Er zijn te weinig betaalbare huurwoningen voor jongeren in Den Bosch. Dat signaleert platform Jong & Huren ‘s-Hertogenbosch dat sinds kort opkomt voor jonge starters. Jong & Huren maakt zich hard voor deze groep en streeft naar meer en betaalbare huurwoningen voor jonge Bosschenaren.

De wachtlijsten zijn erg lang. Waar ik een paar jaar geleden binnen een jaar een huurwoning had, wachten jongeren nu gemiddeld zeven jaar, zegt Stephanie de Jager van Jong & Huren. Als je je nu op je 18e inschrijft, kan je pas op je 25e in het sociaal segment gaan huren. Het platform behartigt juist van die groep de belangen.

In Den Bosch zijn eigenlijk maar twee complexen voor jongeren. Beide in Den Bosch Oost. Dat moeten er meer worden, vult compagnon Sharon Hooper aan. Het grootste probleem is het woningtekort. Daarnaast zien we dat jongeren door de wachtlijsten uitwijken naar de particuliere sector en daardoor onnodig meer betalen.

Samenwerken
Jong & Huren ‘s-Hertogenbosch is met hulp van woningcorporatie Zayaz en het Stedelijk Huurdersplatform s-Hertogenbosch (SHP) opgericht. We zijn nu nog met zijn vieren, maar extra hulp is altijd welkom, want wij doen dit werk naast onze banen en studies.

Het viertal gaat samenwerken met de woningbouwcorporaties, huurdersverenigingen, de gemeente, politieke partijen in Den Bosch en andere jongerenorganisaties. Ze gaan jongeren informeren over de woningmarkt, onderzoek doen naar de mening van jongeren en gaan actief actievoeren tegen partijen en bedrijven die misbruik maken van het tekort aan woningen in Den Bosch.

Dit artikel is afkomstig van www.dtvnieuws.nl